Як вимкнути безпечний режим на Samsung Galaxy
Безпечний режим – спеціальний режим для діагностики проблем на всіх Android-смартфонах, включаючи Samsung Galaxy. Так як для його використання вам не потрібні спеціальні навички, навіть найдосвідченіший користувач за допомогою простої інструкції може у всьому розібратися.
Платформа Android дозволяє змінювати багато системних параметрів навіть без прав суперкористувача, але це загрожує збоями в роботі операційної системи та встановлених програм. Коли телефон перебуває в безпечному режимі, функціонують лише необхідні процеси, які потрібні для запуску системи. Усі сторонні програми припиняють роботу. Завдяки цьому ми можемо зрозуміти, у чому полягає неполадка: в операційній системі або сторонніх додатках.
Як вимкнути безпечний режим на Samsung Galaxy
Щоб вийти з безпечного режиму, потрібно перезавантажити телефон. Якщо в меню вимкнення є кнопка “Перезавантажити”, тоді натисніть на неї.
Викличте меню вимикання довгим утримуванням кнопки живлення.
Натисніть кнопку “Вимкнути” і дочекайтеся повного вимкнення пристрою.
Натисніть кнопку живлення та утримуйте її кілька секунд до появи логотипу виробника та зачекайте на повний запуск гаджета.
Що робити, якщо Galaxy не виходить із безпечного режиму?
Якщо після перезавантаження Galaxy не вдалося вимкнути безпечний режим, переконайтеся, що на ньому не "залипла" кнопка "Гучність вниз". Якщо все гаразд, тоді дотримуйтесь наступного посібника:
Спочатку повністю вимкніть смартфон, переконайтеся, що екран більше не горить.
Як тільки на дисплеї з'явиться логотип виробника, швидко натисніть “Гучність вниз” та тримайте її в такому положенні протягом наступних кількох секунд.
Ви повинні побачити повідомлення про те, що безпечний режим було вимкнено.
Це універсальний спосіб, який працює на всіх моделях смартфонів. Якщо нічого не допомогло, то проблема апаратна і вирішується вона тільки руками фахівця.
Як на телефоні Samsung з ОС Андроїд можна вимкнути безпечний режим
Багато користувачів помилково вважають, що Android завжди працює в одному режимі, який надає доступ до всіх програм. Однак через свою неуважність власник смартфону «Самсунг» може опинитися в ситуації, коли на головному екрані відображаються лише встановлені програми за рахунок випадкового переходу до Safe Mode. Щоб повернути всі можливості, потрібно розібратися, як вимкнути безпечний режим телефону Андроїді марки Samsung.
Що таке «Безпечний режим» у Samsung?
Безпечний режим – це окреме середовище Android, яке передбачає звернення лише до заводського софту. У такому середовищі всі сторонні програми відключаються. Безпечний режим використовується для вирішення різноманітних проблем. Наприклад, якщо ви помітили, що смартфон працює нестабільно, то перехід у Safe Mode дозволяє визначити, чи є в цьому вина стороннього програмного забезпечення. Після завершення діагностики необхідно залишити обмежене середовище та видалити всі зайві програми. Далі розповімо, як перейти з безпечного режиму до звичайного.
Способи відключення
Існує кілька методів залишити Safe-режим та повернути смартфон у стандартний режим роботи. Вибір конкретного способу залежить від особливостей моделі вашого Samsung та версії операційної системи.На одних пристроях буде достатньо перезавантажитися, а на інших потрібно буде виконати більш складні маніпуляції.
Перезавантаження
- Натисніть кнопку живлення.
- Виберіть «Вимкнути».
- Після того, як екран згасне, утримуйте кнопку живлення до повторного ввімкнення.
Така інструкція спрацьовує на більшості сучасних смартфонів Samsung. Втім, є винятки, коли після перезавантаження пристрій продовжує залишатися в Safe Mode. Якщо вам не вдалося залишити режим безпеки, скористайтеся одним з альтернативних варіантів вирішення проблеми.
Ручне вимкнення
Іноді, щоб вимкнути режим безпеки, недостатньо просто перезавантажити пристрій. На старих моделях Samsung доводиться виконувати додаткові дії, хоча спочатку інструкція виглядатиме ідентично:
- Вимкніть смартфон.
- Натисніть кнопку живлення.
- Коли на екрані з'явиться логотип Samsung, натисніть клавішу гучності. Утримуйте її до повного увімкнення апарата.
З високою ймовірністю вам вдасться залишити Safe Mode і повернутися до звичних сценаріїв використання мобільного пристрою. Якщо нічого не вийде, не поспішайте переходити до наступного пункту. Ще раз уважно вивчіть інструкцію. Пам'ятайте, що верхню гойдалку гучності потрібно натискати лише після появи напису виробника на екрані. Також не забувайте утримувати кнопку до повного увімкнення гаджета. Інакше операцію слід повторити.
Вимкнення батареї та SIM-картки
Як правило, усунути безпечний режим вдається одним із способів, розглянутих вище. Наступні варіанти вирішення проблеми є радикальнішими, а тому вимагають пояснення.Отже, якщо ви використовуєте стару модель смартфона зі знімним акумулятором, варто спробувати витягти батарейку і всю периферію, діючи за наступним алгоритмом:
- Вимкніть телефон.
- Вийміть акумулятор, SIM-картку та картку пам'яті (за наявності).
- Поставте батарею та периферійні елементи на місце, а потім увімкніть пристрій.
Виймання батареї дозволяє скинути деякі параметри, включаючи вибір режиму функціонування. Також після перезавантаження відповідно до інструкції, яка була представлена вище, є ймовірність неправильного відображення дати та часу. Надалі ці параметри необхідно самостійно відредагувати через налаштування телефону.
Скидання до заводських налаштувань
Якщо Safe Mode не вимикається на моделі з вбудованим акумулятором, вийти з ситуації можна буде лише через скидання смартфона до заводських налаштувань. Перед цим рекомендується ще раз спробувати перезавантажити гаджет або виконати ручний вихід з режиму безпеки.
Скидання налаштувань – це радикальний захід, який призводить до видалення всіх даних на смартфоні. Зазвичай операція виконується через налаштування пристрою, але Safe Mode така можливість заблокована. Доведеться йти іншим шляхом:
- Увійдіть в обліковий запис Google, який використовується на «Самсунзі».
- Виберіть свій смартфон серед пристроїв, що відобразилися на екрані.
- Натисніть кнопку «Очистити пристрій» та підтвердіть виконання операції.
Протягом 1-2 хвилин апарат перезавантажиться, після чого включиться абсолютно чистим. Вам доведеться заново авторизуватися в Гугл-акаунті, а також вручну встановити всі програми. Мультимедійні файли на зразок фото та відео теж будуть видалені.