У програмі Safari на комп'ютері Mac закрийте приватне вікно, перейдіть у вікно Safari, в якому не використовується приватний доступ, або виберіть «Файл» > «Нове вікно», щоб відкрити вікно без приватного доступу. Додаткові заходи підвищення конфіденційності.
- Видаліть всі об'єкти, які Ви завантажили під час використання приватних вікон.
- Закрийте всі інші приватні вікна, якщо вони ще відкриті, щоб інші користувачі не могли за допомогою кнопок «Назад» та «Вперед» побачити сторінки, які Ви відвідували у цих вікнах.
Крім використання приватних вікон, можна керувати файлами cookie та даними, які зберігаються всіма веб-сайтами, а також заборонити перехресне відстеження.
Якщо ви забули перейти у приватне вікно, ви можете очистити свою історію роботи в інтернеті.
Режим веб-серфінгу "приватний доступ" у Safari
Багато користувачів стурбовані захистом свого життя в інтернеті і роблять для цього різні дії. Власники електроніки від компанії Apple знають, що історія відвіданих сайтів зберігається на всіх синхронізованих між собою планшетах, комп'ютерах та смартфонах. Щоб приховати цю інформацію від сторонніх осіб, компанія розробила для свого браузера функцію «Приватний доступ». Про те, як включити та відключити приватний доступ до safari, варто розповісти докладніше.
Призначення
Використання приватного доступу призводить до змін у роботі програми.
- Перестають зберігатися відкриті сайти в iCloud, тому вони не відображаються на інших пристроях.
- Вимикається функція автозаповнення та запам'ятовування запитів користувача.
- При використанні смарт-пошуку не враховуються останні запити.
- У списку завантажень не буде вказано завантажені файли, збережені на пристрої.
- Браузер розсилає сайтам звернення припинити відстеження дій користувача.
- Не зберігаються файли cookie та інші дані.
- Кожна відкрита вкладка програми ізольована від інших і не передає жодної інформації.
Варто зазначити, що у приватному режимі деякі сайти можуть працювати некоректно.
Налаштування на Mac
Увімкнення цього режиму в браузері Safari на комп'ютерах та ноутбуках mac може виконуватися разово в окремому вікні або постійно під час запуску програми.Увімкнути цю функцію в окремому вікні можна кількома способами.
Спосіб № 1. Відкриття окремої вкладки через "Файл"
Щоб увімкнути функцію, необхідно:
- Натисніть у верхній частині програми кнопку "Файл".
- Вибрати пункт "Нове приватне вікно".
Спосіб №2. Гарячі клавіші
Швидкий запуск вкладки також можна здійснити одночасним натисканням кнопок Shift+Command+N.
Спосіб №3. Через налаштування
1.Вибрати у верхньому правому кутку «Налаштування» (значок шестерні).
2. Натиснути кнопку «Приватний доступ…».
3. З'явиться запит для увімкнення перегляду веб-сторінок приватним способом.
Після виконання дій у будь-який спосіб відкриється нове вікно, в якому вестиметься анонімна робота в мережі. Щоб переконатися, що режим дійсно увімкнено, потрібно звернути увагу на адресний рядок. Праворуч горітиме напис: «ПРИВАТНИЙ».
Вимикати приватний доступ слід простим закриттям вкладки.
Щоб не виконувати цю процедуру щоразу, можна налаштувати запуск браузера сафарі з вікнами в режимі інкогніто. Виконується це так:
1.Зайти в налаштування.
2.Натиснути на вкладку «Основні».
3.У графі «Під час запуску Safari відкривати:» вибрати пункт «Нове приватне вікно».
Тепер нові вікна запускатимуться в інкогніто, навіть після закриття браузера та відключення пристрою.
Щоб прибрати автоматичний запуск, слід у вкладці «Основні налаштування» вибрати пункт при запуску Safari «Відкривати нове вікно».
Налаштування на iPhone та iPad
Конфіденційність при роботі в мережі через браузер Safari також можлива для власників смартфонів та планшетів від компанії Apple. Виконується це так:
- Запустити програму Safari на пристрої.
- Натисніть на вкладки в нижньому правому кутку екрана.
- Вибрати пункт «Приватний» у списку.
Підтвердженням того, що приватний доступ увімкнений, буде горіти відповідний напис у нижньому лівому куті екрана. Щоб вийти з режиму, достатньо натиснути на напис.
Приватний доступ у браузері Safari – це функція запобігання відстеженню діяльності користувача в інтернеті. Вона доступна на пристроях iPhone, iPad та Mac. Вся інформація при включеному режимі залишається засекреченою як від сайтів, так і від людей, які мають можливість скористатися синхронізованими пристроями. При цьому підвищується рівень захисту облікового запису та блокується реклама.