Як увімкнути або вимкнути режим синхронізації в браузері Chrome
Більшість користувачів сьогодні використовує більше одного пристрою для серфінгу в Мережі. Для багатьох ноутбук, планшет і смартфон є частиною основного обладнання на додаток до настільного ПК вдома. Синхронізувавши браузер Google Chrome, ви можете використовувати той самий досвід серфінгу на декількох пристроях.
Щоб зберегти інформацію в обліковому записі Google, увімкніть синхронізацію.
Після включення синхронізації:
- Ви зможете переглядати та редагувати синхронізовані дані, такі як закладки, історію та паролі, на всіх ваших пристроях.
- Багато служб Google, таких як Gmail, YouTube та пошук, будуть виконувати автоматичний вхід. Якщо ви увімкнете синхронізацію як зареєстрований користувач, ви не вийдете із системи.
- Якщо ви зміните пристрій (наприклад, втратите телефон або придбаєте новий ноутбук), ви легко зможете повернути синхронізовані дані.
- Історія Chrome допоможе вам краще персоналізувати інші служби Google, якщо у вас включена історія програм та веб-пошуку.
- Chrome може об'єднувати інформацію про вік та поле з вашого облікового запису Google з нашою статистикою. Завдяки цьому створювати послуги, що більш підходять для окремих демографічних груп. Ця інформація використовується лише в агрегованій формі.
Важливо: увімкніть синхронізацію Chrome лише на своїх пристроях. За допомогою загальнодоступного комп'ютера використовуйте гостьовий режим.
Увійдіть та увімкніть синхронізацію на комп'ютері
Щоб увімкнути синхронізацію, вам знадобиться обліковий запис Google.
- На комп'ютері відкрийте Chrome.
- У верхньому правому куті натисніть Профіль.
- Увійдіть до свого облікового запису Google (якщо вхід ще не виконано).
- Якщо ви хочете, щоб дані синхронізації на всіх пристроях, натисніть Включити синхронізацію → Увімкнути.
Якщо потрібно синхронізувати кілька облікових записів або поділитися своїм комп'ютером з іншими, дізнайтеся, як додати профіль до Chrome.
Вимкнути синхронізацію на комп'ютері
Коли ви відключаєте синхронізацію, ви можете отримати доступ до своїх закладок, історії, паролів та інших налаштувань на вашому комп'ютері. Зміни не будуть збережені у вашому обліковому записі Google або синхронізовані з іншими пристроями.
Вимкнувши синхронізацію, ви вийдете з інших служб Google, наприклад Gmail.
- На комп'ютері відкрийте Chrome.
- У верхньому правому куті натисніть піктограму профілю → потім Синхронізація включена.
- Натисніть кнопку Вимкнути.
Коли ви входите до свого облікового запису Google через одну зі служб Google, наприклад Gmail, ви автоматично входите до Chrome. Якщо ви не хочете входити до Chrome, ви можете вимкнути вхід до Chrome.
Увійдіть та увімкніть синхронізацію на Android.
Щоб увімкнути синхронізацію, вам знадобиться обліковий запис Google.
- На телефоні або планшеті Android відкрийте програму Chrome. Якщо у вас ще немає програми Google Chrome, скачайте її з Google Play .
- Праворуч від адресного рядка натисніть кнопку → Установки → Включити синхронізацію.
- Виберіть обліковий запис, який потрібно використовувати.
- Якщо потрібно ввімкнути синхронізацію, натисніть Так .
Вийти та вимкнути синхронізацію на Android
Коли ви вийдете з системи та вимкнете синхронізацію, ви все одно зможете отримати доступ до своїх закладок, історії, паролів та інших налаштувань на вашому пристрої.
- На телефоні або планшеті Android відкрийте програму Chrome.
- Праворуч від адресного рядка натисніть → Налаштування.
- Клацніть своє ім'я.
- Натисніть «Вийти» та вимкніть синхронізацію.
- Коли ви вийдете з системи та вимкнете синхронізацію, ви вийдете з інших служб Google, таких як Gmail.
- Ви можете увійти знову, не включаючи синхронізацію.
Увійдіть та увімкніть синхронізацію на iPhone та iPad
Щоб увімкнути синхронізацію, вам знадобиться обліковий запис Google .
- Відкрийте програму Chrome на своєму iPhone або iPad. Якщо у вас ще немає програми Google Chrome, завантажте її з App Store.
- У нижньому правому куті натисніть → Установки → Включити синхронізацію.
- Виберіть обліковий запис, який потрібно використовувати.
- Клацніть Так, я згоден.
Вийти та вимкнути синхронізацію
Коли ви вийдете з системи та вимкнете синхронізацію, ви все одно зможете отримати доступ до своїх закладок, історії, паролів та інших налаштувань на вашому пристрої.
- На вашому iPhone або iPad відкрийте програму Chrome.
- У нижньому правому куті натисніть → Установки.
- Клацніть своє ім'я.
- Клацніть Вийти.
Синхронізація Google Chrome
Синхронізація Google Хром з обліковим записом Google дозволяє отримати доступ до свого облікового запису: до налаштувань користувача, закладок, збережених сайтів, паролів, з будь-якого пристрою, де виконано вхід. У цій статті ми розповімо, як увімкнути та налаштувати цю функцію.
Навіщо синхронізувати Google Chrome з обліковим записом Google
Синхронізація — це функція, при активації якої, якщо в браузері: на комп'ютері або телефоні виконано вхід під своїм обліковим записом Google, зберігається вся інформація користувача. Дані зберігаються на серверах Google і далі будь-якої миті можна отримати доступ до них на будь-якому ПК, у телефоні, планшеті. Не потрібно запам'ятовувати паролі від сайтів, де ви реєструвалися або знову прив'язувати карти. Все це зберігається в обліковому записі.
За промовчанням у браузері зберігаються такі дані:
- Програми
- Закладки
- Розширення
- Історія
- Налаштування
- Теми
- Вкладки
- Паролі
- Адреси, номери телефонів і не тільки
- Способи оплати та адреси Google Pay
Авторизація в браузері Хром з обліковим записом Google дозволяє отримати доступ до всіх сервісів компанії. Вам не потрібно виконувати або реєструватися окремо в Ютубі або в Google Документах, в Плей Маркеті або на Google Фото. За допомогою одного облікового запису ви отримуєте доступ до великої кількості сервісів.
Налаштування синхронізації у браузері
Якщо ви не знаєте, як синхронізувати закладки в Google Chrome, дотримуйтесь наступної інструкції:
Для початку потрібно зареєструватися в Google — створити обліковий запис (якщо у вас його немає), він знадобиться для підключення до іншого пристрою, а також для відновлення у разі перевстановлення програми.
- Запустіть браузер Хром на комп'ютері та натисніть на іконку із зображенням чоловічка у правому верхньому кутку біля кнопки «Меню» у вигляді трьох точок.
- У спливаючому вікні натисніть «Включити синхронізацію».
Натиснувши кнопку «Перейти до налаштувань облікового запису Google» ви можете налаштувати свій обліковий запис:
- налаштувати параметри конфіденційності та персоналізації;
- захистити обліковий запис, перевіривши та налаштувати параметри безпеки;
- розширити чи очистити сховище на диску.
При бажанні внести зміни до даних профілю користувача та контактної інформації. Налаштувати параметри доступу. І багато іншого.
При першому вході до облікового запису Google браузер запропонує зберегти ім'я користувача та пароль, щоб надалі було простіше виконувати вхід.
Як отримати доступ до всіх закладок з інших пристроїв
Тепер, якщо ви захочете отримати доступ до всієї інформації, яка у вас зберігається в браузері Хром і ви її хочете синхронізувати з телефоном, достатньо виконати вхід у Chrome на мобільному пристрої: в телефоні або планшеті або взагалі в будь-якому іншому комп'ютері.
- На телефоні в мобільному додатку Chrome, перебуваючи на головному екрані, натисніть кнопку у вигляді трьох точок у правому верхньому кутку.
- У контекстному меню виберіть «Налаштування».
- У верхньому блоці ви побачите пропозицію синхронізувати ваш обліковий запис Google, прив'язаний до мобільного пристрою Android і кнопку з написом «Продовжити як [як ім'я користувача]».
- Якщо це той обліковий запис, з яким ви хочете скопіювати дані вашого браузера Chrome, встановленого на ПК, підтвердьте дію або додайте інший обліковий запис, клацнувши на відповідну кнопку.
З усіма закладками та історією перегляду також виконується синхронізація паролів у Chrome. Тобто якщо ви зареєстровані на сайтах або соціальних мережах і на одному ПК у вас вхід виконується автоматично, то при збереженні інформації на сервері на ці ресурси ви також легко зможете потрапити. Вам не доведеться знову вводити логіни та паролі.
Як вимкнути синхронізацію
У деяких випадках потрібно виконати таку процедуру, як скасувати синхронізацію в Google Chrome.Наприклад, якщо ви на якийсь короткий період виконували вхід до свого облікового запису для роботи на чужому комп'ютері і далі, щоб власник цього ПК не отримав доступ до вашої конфіденційної інформації, обов'язково слід вийти зі свого облікового запису в браузері та видалити всю інформацію.
- Натисніть на іконку із зображенням чоловічка (у вас може бути встановлена фотографія, яка відображатиметься в аватарі).
- У вікні, натисніть на кнопку «Синхронізація включена».