Як приховати свій мережевий статус (не показувати онлайн) у Instagram
В останньому оновленні клієнта Instagram для Android та iOS з'явилася нова функція – у Direct можна подивитися коли користувач знаходився онлайн. Якщо ви хочете залишатися "невидимкою", в налаштуваннях залишили можливість приховувати свій мережевий статус.
Instagram є однією з найпопулярніших соціальних мереж, тому не дивно, що тепер люди, з якими ви спілкуєтеся, показано онлайн. Тим, хто цінує приватність, розробники залишили можливість, як і раніше, бути «невидимим».
Відкрийте Instagram на смартфоні, перейдіть у профіль та натисніть на кнопку «Меню» у правому верхньому кутку. Зайдіть до «Налаштування», перейдіть до розділу «Конфіденційність», відкрийте пункт «Мережевий статус» та вимкніть перемикач.
Врахуйте, що відключивши в додатку показ свого мережного статусу іншим користувачам, ви втрачаєте можливість дивитися, коли вони були онлайн.
А якщо вам цікаво, як можна повністю видалити або тимчасово заблокувати свій обліковий запис Instagram, ознайомтеся з наступною інструкцією.
Засновник проекту 4iDroid.com, автор сотень статей та мануалів з налаштування та кастомізації мобільних пристроїв. Більше 9 років надає допомогу у вирішенні проблем, пов'язаних із роботою смартфонів та планшетів під керуванням Android та iOS.За час існування сайту змінив більше 20 пристроїв (від таких виробників, як Apple, Xiaomi, Huawei, Meizu, Samsung, HTC, LG, Google, Nokia, Wileyfox, Bluboo та Blackview), кожен з яких ставав «піддослідним» для тестування додатків та прошивок, кастомізації системи, отримання root прав, розблокування завантажувача та інших маніпуляцій. Зараз на постійній основі користується двома смартфонами: iPhone 15 Pro під керуванням iOS 17 та Google Pixel 6A на стоковем Android 14. та LG G4. Дізнатись більше про автора →
Головна / Інструкції / Як приховати свій мережевий статус (не показувати онлайн) у Instagram
Як вимкнути мережевий статус в Інстаграм
Привіт! 19 липня 2018 року офіційно запущено статус онлайн в Інстаграм. Цей статус показує, хто з користувачів онлайн і коли останній раз був активним. Статус та активність відображаються лише у Директі — на сторінці облікового запису їх не побачити. Нерідко виникає необхідність стати "невидимкою" для інших користувачів - наприклад, ви зайшли в Instagram по роботі і не хочете відволікатися на повідомлення. Розповідаємо, як усунути статус «В мережі» в Інстаграм і яким чином можна поставити свій статус.
Як вимкнути статус «В мережі» в Інстаграм: покрокова інструкція
Статус можна вимкнути для всіх користувачів Інстаграм або конкретних. Розбираємо кожен випадок.
Прибрати для всіх
Крок 1. Відкриваємо свій профіль, заходимо в меню (3 горизонтальні смужки) і відкриваємо налаштування (значок шестерні). Крок 2. Знаходимо пункт «Конфіденційність». Крок 3. Нам потрібен пункт "Мережевий статус". Крок 4.Перетягуємо повзунок у вимкнене положення (сірий колір). Важливо: після відключення свого статусу ви втрачаєте можливість бачити чужі статуси.
Приховати для конкретного користувача
Це можна зробити через обмеження доступу до Директу. Крок 1.Відкриваємо аккаунт, який хочемо обмежити, натискаємо на 3 крапки у правому верхньому кутку. Крок 2. У випадаючому вікні знаходимо пункт «Обмежити доступ». Крок 3. Натискаємо на синю кнопку «Обмежити доступ для облікового запису». Як це обмеження впливає на відображення статусу? Справа в тому, що статус відображається якраз-таки в Direct, якщо з людиною вже був діалог. бачити статус. Крім обмежень на Директ, ця функція приховає від інших користувачів коментарі цієї людини під вашими постами. блокувати користувача повністю або відмовлятися від нього.
Як поставити свій статус в Інстаграм
- Автоматичні Можуть відслідковувати геолокацію та статус батареї.
- Кастомні дозволяють написати будь-яку фразу та додати смайли. Щоб дати зрозуміти друзям, що вас не варто турбувати повідомленнями, потрібно налаштувати саме цей вид статусів.
Щоб поставити статус, заходимо у програму.Вперше буде запропоновано додати близьких друзів із пошуку.
Потім програма запропонує підключити готові автоматичні статуси. Щоб подивитися, за якої умови працює той чи інший статус, потрібно просто натиснути на нього.
Для включення функції, тиснемо "Увімкнути", якщо хочемо пропустити автоматичні статуси, тиснемо "Готово".
Система запропонує ще раз підтвердити вибір - вмикаємо або пропускаємо. Для встановлення кастомного статусу натискаємо кнопку «+ Додати статус».
Натискаємо на "Ваш статус".
Пишемо текст, за потреби додаємо смайлик. Обсяг тексту не більше 32 символів, включаючи пробіли. За умовчанням, близьким друзям прийде повідомлення про ваш новий статус, але його можна вимкнути.
Також можна налаштувати автостатус зі своєю фразою, прив'язаною до геолокації. Для цього перетягуємо повзунок навпроти пункту «Встановлювати автоматично» та вибираємо місцезнаходження.
Так, наприклад, можна налаштувати встановлення автостатусу, коли ви знаходитесь на робочому місці або в кінотеатрі.
Висновок
Статус "У мережі" встановлено в Instagram за замовчуванням. Але його можна відключити у пару кліків (у статті написали, як). Для налаштування унікальних статусів, які видно близьким друзям, використовуйте програму Threads від Instagram та нашу інструкцію.
Як вимкнути статус «В мережі» в Інстаграм*
"Мережевий статус" в Інстаграм* - мітка під ім'ям профілю в повідомленнях, що показує, що ви зараз онлайн. Статус та активність відображаються лише у Директі – на сторінці облікового запису їх не побачити. Нерідко виникає потреба стати «невидимкою» для інших користувачів — наприклад, ви зайшли в Instagram* по роботі і не хочете, щоб хтось бачив, що ви онлайн.Розповідаємо, як усунути статус «В мережі» в Інстаграм* для всіх і для окремих користувачів.
Як приховати статус «В мережі» в Інстаграм*: покрокова інструкція
Статус можна вимкнути для всіх користувачів Інстаграм* або конкретних. Розбираємо кожен випадок.
Прибрати статус онлайн для всіх
Крок 1. Відкриваємо свій профіль, заходимо в меню (3 горизонтальні смужки або точки) і відкриваємо налаштування. Крок 2. Тиснемо «Налаштування та конфіденційність». Крок 3. Далі перегортаємо вниз і знаходимо пункт «Повідомлення та відповіді на історії». Крок 4. Переходимо до розділу «Показувати статус у мережі». Крок 5. Перетягуємо повзунок у вимкнене положення (сірий колір). Готово! Важливо: після відключення свого статусу ви втрачаєте можливість бачити чужі статуси Виходить, хочете бачити, хто з користувачів онлайн – тримайте і свій статус увімкненим. Тому можете залишити видимість статусу онлайн лише для тих, на кого ви підписані або з ким переписувались. Це цікаво: Як додати музику до поста Інстаграм
Приховати статус для конкретного користувача
Це можна зробити через обмеження доступу. Крок 1. Відкриваємо обліковий запис, який хочемо обмежити, натискаємо на 3 крапки у правому верхньому кутку. Крок 2. У вікні знаходимо пункт «Обмежити доступ». Крок 3. Натискаємо на синю кнопку "Обмежити доступ для облікового запису". Чат з цією людиною переміститься в запити на листування, тобто він не бачитиме ваш статус і не зрозуміє, чи ви прочитали його повідомлення. При цьому користувач не дізнається про обмеження. Як це обмеження впливає на відображення статусу? Справа в тому, що статус відображається якраз у повідомленнях, якщо з людиною вже був діалог.При перенесенні діалогу в запит на листування через встановлення обмеження виходить так, що користувач начебто ще не переписувався з вами, а отже, не може бачити статус. Крім обмежень видимості мережного статусу, функція приховає від інших користувачів коментарі цієї людини під вашими постами. Зручно, тому що не обов'язково блокувати користувача повністю або відписуватись від нього.
Висновок
*Заблокований на території РФ і належить Meta, визнаній у Росії екстремістською організацією.