Як переглянути чорний список в Інстаграм?
Інстаграм – це соціальна мережа. Як і в житті тут повно як позитиву, так і негативу. Щоб захиститися від поганих емоцій, можна використовувати функцію блокування небажаних облікових записів. Наприклад, роботів, користувачів, що розсилають спам, хейтерів, або просто тих, кому ви не хочете показувати свій контент. Іноді корисно знати, хто у вашому чорному списку. У цьому пості розповім, як переглянути список тих, кого ви заблокували в Інстаграм.
Якщо ви заблокуєте людину в Інстаграм, то він не буде бачити ваш обліковий запис, і ваших постів. Але, ви теж не бачитимете його контенту. В Інстаграмі все чесно! А що робити, якщо з'явилося бажання чи необхідність, зазирнути у заблокований вами обліковий запис? Правильно! Насамперед його потрібно розблокувати. Для розблокування потрібно перейти на його сторінку в Інстаграм, а щоб перейти на його сторінку, потрібно знати назву його облікового запису. Ви могли забути його, або, користувач міг змінити назву свого облікового запису. У такому разі може виручити список заблокованих вами користувачів Інстаграм. Нижче розповідаю, як переглянути чорний список в Інстаграм?
Дивимося заблокованих користувачів в Інстаграм у програмі
Подивитися список тих, кого ви заблокували на смартфоні, можна у розділі “Конфіденційність та безпека”. Щоб знайти цей розділ, відкрийте свій профіль і перейдіть до розділу налаштувань облікового запису.
У меню налаштувань повинен бути пункт "Конфіденційність та безпека", а в ньому - "Заблоковані акаунти". Тут і буде список усіх, кому недоступний ваш обліковий запис.
Дивимося заблокованих користувачів в Інстаграмі з комп'ютера
Щоб переглянути з комп'ютера всіх користувачів, що знаходяться у вас у чорному списку, відкрийте у браузері веб-версію Instagram - instagram.com, і авторизуйтесь через свій обліковий запис.
Перейдіть до свого профілю та натисніть на значок шестерні, щоб викликати меню налаштувань.
У меню, переходимо за посиланням "Конфіденційність і безпека", а на сторінці, що відкрилася, знаходимо і клацаємо посилання "Подивитися дані акаунту".
На сторінці, що відкрилася, в блоці “Контакти”, знаходимо пункт “Акаунти, які ви заблокували”, і, переходимо за посиланням “Показати все”.
Перед вами відкриється чорний список.
Чорний список у Instagram: як подивитися, додати та прибрати [Повний гайд]
Що таке чорний список в Інстаграм: короткий опис
Чорний список (Blacklist) - це спеціальний розділ в Інстаграмі, де знаходяться заблоковані користувачі.
Після того, як ви заблокуєте користувача — додайте його до свого чорного списку, — він не зможе дивитися ваші публікації та Stories, писати повідомлення до Директу та коментарі до постів.
Також заблокований користувач пропаде з ваших порад: ви більше не будете бачити його пости в стрічці рекомендованих публікацій.
Резюмуючи: чорний список - розділ (і функція), яка допоможе захистити себе від людей, за якими ви не хочете стежити у соціальній мережі (і від яких хочете закрити свій профіль). Наприклад, шахраї, тролі, спамери або блогери, які вам не цікаві.
Де знаходиться чорний список – як його подивитися
У Instagram є окремий розділ, де розташовані всі заблоковані користувачі.Щоб переглянути список користувачів, яких ви додали до чорного списку, відкрийте налаштування облікового запису в мобільному додатку Instagram.
Далі — перейдіть до розділу «Конфіденційність» → «Заблоковані облікові записи».
У цьому розділі — список усіх облікових записів, які ви заблокували (додали до НС).
Важливо: переглянути заблокованих користувачів (НС) можна лише у мобільному додатку. На комп'ютері — у веб-версії Інстаграм — цього розділу немає.
Як додати користувача до чорного списку: інструкція
Щоб додати користувача до чорного списку, потрібно його заблокувати.
Для цього відкрийте потрібний обліковий запис і натисніть на іконку з трьома точками у правому верхньому угул.
У зміну, що відкрилося, виберіть опцію «Заблокувати».
Виберіть варіант блокування: заблокувати користувача і всі його нові облікові записи або заблокувати тільки конкретного користувача.
Натисніть кнопку «Заблокувати».
Читайте також: Як подивитися свої та чужі лайки в Інстаграм: робочі способи
Готово, ви додали людину до чорного списку.
Важливо: аналогічно можна додати користувача до чорного списку з комп'ютера. Для цього: зайдіть на потрібний профіль → натисніть іконку з трьома точками — виберіть опцію «Заблокувати цього користувача».
Як прибрати людину з чорного списку
Щоб видалити людину з чорного списку, відкрийте параметри облікового запису та перейдіть до розділу «Конфіденційність» → «Заблоковані облікові записи».
У списку заблокованих користувачів виберіть потрібну людину та натисніть кнопку «Розблокувати».
Ви успішно «витягли» людину зі свого чорного списку в Instagram.
Як дізнатися, хто додав мене до чорного списку
Єдиний варіант дізнатися, що хтось додав вас до чорного списку — зайти на аккаунт цієї людини.Якщо вам недоступний його контент (пости, історії) — при тому, що він має відкритий профіль, — це означає, що ви потрапили до НС.
Instagtam не надсилає повідомлень про те, що вас хтось заблокував. Тому про всі блокування з боку інших користувачів можна дізнатися самостійно: зайти на конкретну сторінку або дізнатися у людини особисто.
Чи можна вийти із чорного списку?
Якщо хтось додав вас до НС, то ви втратите доступ до його контенту. Вийти із блокування самостійно не вийде.
Тільки власник профілю може прибрати вас із чорного списку. Інших варіантів немає.
Але є альтернативне вирішення цієї проблеми. Заведіть фейковий обліковий запис, щоб стежити за контентом людини, яка заблокувала ваш основний Instagram-профіль.
Ще ви можете скористатися сервісом «Інстапіон».
За допомогою цього онлайн-інструменту можна:
- Дивитись чужі історії анонімно.
- Дивитись, кому ставить лайки конкретна людина: друга половинка, друзі, діти, знайомі.
- Відслідковувати лайки та коментарі в Інстаграм.
- Слідкувати за новими передплатниками та підписками.
Цей інструмент допоможе вирішити невелику частину «проблеми» попадання в чорний список, наприклад, ви зможете дивитися чужі Stories анонімно. Навіть якщо вас додали до НС.
Підсумки
Короткі підсумки статті:
- Чорний список (Blacklist) — це розділ Інстаграм, де розташовані заблоковані користувачі.
- Переглянути список заблокованих облікових записів можна лише з телефону (мобільний додаток Instgram). У веб-версії (на ПК) цього розділу немає.
- Ви будь-якої миті можете додати або прибрати людину з НС.
- Вийти з чорного списку можна лише в одному випадку — якщо людина сама прибере вас зі списку заблокованих.