Як увімкнути або вимкнути режим синхронізації в браузері Chrome
Більшість користувачів сьогодні використовує більше одного пристрою для серфінгу в Мережі. Для багатьох ноутбук, планшет і смартфон є частиною основного обладнання на додаток до настільного ПК вдома. Синхронізувавши браузер Google Chrome, ви можете використовувати той самий досвід серфінгу на декількох пристроях.
Щоб зберегти інформацію в обліковому записі Google, увімкніть синхронізацію.
Після включення синхронізації:
- Ви зможете переглядати та редагувати синхронізовані дані, такі як закладки, історію та паролі, на всіх ваших пристроях.
- Багато служб Google, таких як Gmail, YouTube та пошук, будуть виконувати автоматичний вхід. Якщо ви увімкнете синхронізацію як зареєстрований користувач, ви не вийдете із системи.
- Якщо ви зміните пристрій (наприклад, втратите телефон або придбаєте новий ноутбук), ви легко зможете повернути синхронізовані дані.
- Історія Chrome допоможе вам краще персоналізувати інші служби Google, якщо у вас включена історія програм та веб-пошуку.
- Chrome може об'єднувати інформацію про вік та поле з вашого облікового запису Google з нашою статистикою. Завдяки цьому створювати послуги, що більш підходять для окремих демографічних груп. Ця інформація використовується лише в агрегованій формі.
Важливо: увімкніть синхронізацію Chrome лише на своїх пристроях. За допомогою загальнодоступного комп'ютера використовуйте гостьовий режим.
Увійдіть та увімкніть синхронізацію на комп'ютері
Щоб увімкнути синхронізацію, вам знадобиться обліковий запис Google.
- На комп'ютері відкрийте Chrome.
- У верхньому правому куті натисніть Профіль.
- Увійдіть до свого облікового запису Google (якщо вхід ще не виконано).
- Якщо ви хочете, щоб дані синхронізації на всіх пристроях, натисніть Включити синхронізацію → Увімкнути.
Якщо потрібно синхронізувати кілька облікових записів або поділитися своїм комп'ютером з іншими, дізнайтеся, як додати профіль до Chrome.
Вимкнути синхронізацію на комп'ютері
Коли ви відключаєте синхронізацію, ви можете отримати доступ до своїх закладок, історії, паролів та інших налаштувань на вашому комп'ютері. Зміни не будуть збережені у вашому обліковому записі Google або синхронізовані з іншими пристроями.
Вимкнувши синхронізацію, ви вийдете з інших служб Google, наприклад Gmail.
- На комп'ютері відкрийте Chrome.
- У верхньому правому куті натисніть піктограму профілю → потім Синхронізація включена.
- Натисніть кнопку Вимкнути.
Коли ви входите до свого облікового запису Google через одну зі служб Google, наприклад Gmail, ви автоматично входите до Chrome. Якщо ви не хочете входити до Chrome, ви можете вимкнути вхід до Chrome.
Увійдіть та увімкніть синхронізацію на Android.
Щоб увімкнути синхронізацію, вам знадобиться обліковий запис Google.
- На телефоні або планшеті Android відкрийте програму Chrome. Якщо у вас ще немає програми Google Chrome, скачайте її з Google Play .
- Праворуч від адресного рядка натисніть кнопку → Установки → Включити синхронізацію.
- Виберіть обліковий запис, який потрібно використовувати.
- Якщо потрібно ввімкнути синхронізацію, натисніть Так .
Вийти та вимкнути синхронізацію на Android
Коли ви вийдете з системи та вимкнете синхронізацію, ви все одно зможете отримати доступ до своїх закладок, історії, паролів та інших налаштувань на вашому пристрої.
- На телефоні або планшеті Android відкрийте програму Chrome.
- Праворуч від адресного рядка натисніть → Налаштування.
- Клацніть своє ім'я.
- Натисніть «Вийти» та вимкніть синхронізацію.
- Коли ви вийдете з системи та вимкнете синхронізацію, ви вийдете з інших служб Google, таких як Gmail.
- Ви можете увійти знову, не включаючи синхронізацію.
Увійдіть та увімкніть синхронізацію на iPhone та iPad
Щоб увімкнути синхронізацію, вам знадобиться обліковий запис Google .
- Відкрийте програму Chrome на своєму iPhone або iPad. Якщо у вас ще немає програми Google Chrome, завантажте її з App Store.
- У нижньому правому куті натисніть → Установки → Включити синхронізацію.
- Виберіть обліковий запис, який потрібно використовувати.
- Клацніть Так, я згоден.
Вийти та вимкнути синхронізацію
Коли ви вийдете з системи та вимкнете синхронізацію, ви все одно зможете отримати доступ до своїх закладок, історії, паролів та інших налаштувань на вашому пристрої.
- На вашому iPhone або iPad відкрийте програму Chrome.
- У нижньому правому куті натисніть → Установки.
- Клацніть своє ім'я.
- Клацніть Вийти.
Як видаляти закладки у браузері Google Chrome
З часом використання Google Chrome практично кожен користувач цього браузера додає закладки на найцікавіші та потрібні інтернет-сторінки. І коли потреба в закладках пропадає, їх можна спокійно видалити з браузера.
Google Chrome цікавий тим, що здійснивши вхід до свого облікового запису в браузері на всі пристрої, всі закладки, які були додані до браузера, будуть синхронізовані на всіх пристроях.
Як видаляти закладки в Google Chrome?
Зверніть увагу, якщо у вас активована синхронізація закладок у браузері, видаливши закладки на одному пристрої, вони перестануть бути доступними і для інших.
Спосіб 1
Найпростіший спосіб видалення закладки, але він не підійде, якщо вам необхідно видалити великий пакет закладок.
- Суть цього способу полягає в тому, що вам потрібно перейти на сторінку закладки. У правій області адресного рядка загориться золота зірочка, колір якої говорить про те, що сторінка є в закладках.
- Клацнувши по цій іконці, на екрані з'явиться меню закладки, в якому вам залишається клацнути по кнопці «Видалити».
- Після виконання цих дій зірочка втратить свій колір, говорячи про те, що сторінка більше не знаходиться у списку закладок.
Спосіб 2
Цей спосіб видалення закладок буде особливо зручний, якщо вам потрібно видалити відразу кілька закладок.
Для цього клацніть по кнопці меню браузера, а потім у вікні, що відобразиться, перейдіть до пункту "Закладки" - "Диспетчер закладок".
Зверніть увагу, що видаляти можна тільки папки користувача. Папки із закладками, які вже були встановлені в Google Chrome, неможливо видалити.
Дані прості способи дозволять легко видаляти зайві закладки, підтримуючи найкращу організацію браузера.