Як дізнатися, якщо хтось заблокував вас у WhatsApp
У створенні цієї статті брала участь наша досвідчена команда редакторів та дослідників, які перевірили її на точність та повноту.
Команда контент-менеджерів wikiHow ретельно слідкує за роботою редакторів, щоб гарантувати відповідність кожної статті нашим високим стандартам якості.
Кількість переглядів цієї статті: 417 227.
Якщо вам не вдається зв'язатися з кимось WhatsApp, можливо, користувач заблокував вас. Хоча немає точного способу визначити, чи ви заблоковані (WhatsApp ускладнює це з міркувань конфіденційності), є деякі ознаки, які можуть підтвердити ваші підозри. У цій статті ми розповімо вам, як знайти ознаки того, що вас заблокували у WhatsApp.
Запустіть WhatsApp. Натисніть на значок у вигляді білої трубки на фоні зеленої мовної хмари.
Торкніться Чати . Ця опція знаходиться внизу екрана. Відобразиться список листування.
Натисніть на листування з людиною, яка, на вашу думку, заблокувала вас. Листування відкриється.
Перевірте, чи користувач у мережі. Якщо на пристрої користувача запущено програму WhatsApp, а ви не заблоковані, у верхній частині листування з'явиться слово «У мережі». [1] X Джерело інформації Якщо вказаного слова немає, це означає одне з двох: на даний момент програма WhatsApp не запущена на пристрої користувача або він заблокував вас.
Дізнайтеся час останньої появи користувача в WhatsApp. Якщо на даний момент користувача в мережі немає, у верхній частині чату, можливо, з'явиться «Був(а)» з датою та часом останньої появи користувача в WhatsAppp.Якщо цієї інформації немає, ймовірно, користувач відключив її з метою конфіденційності. Також це може свідчити про те, що вас заблокували.
Знайдіть дві галочки поруч із надісланим повідомленням. Коли ви надсилаєте повідомлення контакту, який не заблокував вас, праворуч від тимчасової позначки відображаються дві галочки – одна галочка означає, що повідомлення надіслано, а друга – що воно доставлене. [2] X Джерело інформації Якщо другої галочки немає, можливо, вас заблокували. Однак це також може означати, що смартфон користувача вимкнено або що користувач видалив програму WhatsApp.
Зверніть увагу на зміни у профілі. Натисніть ім'я людини в чаті, щоб переглянути її профіль. Якщо вас заблокували, ви не побачите змін у профілі користувача. Якщо у вас є підстави вважати, що користувач змінив свій статус або фотографію профілю, але ви не бачите таких змін, можливо, вас заблокували.
Спробуйте зателефонувати користувачеві. Торкніться піктограми телефонної трубки у верхньому правому куті чату, щоб розпочати голосовий дзвінок. Якщо дзвінка немає, можливо, користувач заблокував вас. Однак це також може означати, що користувач вимкнув голосові дзвінки у налаштуваннях конфіденційності.
Як зрозуміти, що вас заблокували у WhatsApp*? Як це виглядає та що бачить заблокований
Якщо користувач WhatsApp* внесе когось у чорний список, внесений не дізнається про це явно. Месенджер не надсилає повідомлень про блокування. Якщо соціальні мережі одразу приховують вміст сторінки та виводять повідомлення про обмеження кола осіб, які можуть написати повідомлення, то WhatsApp не змінює вигляд чату з боку заблокованого користувача.Проте розробниками месенджера було передбачено непрямі ознаки. За ними користувач може зрозуміти, що він доданий до чорного списку свого співрозмовника.
* WhatsApp належить корпорації Meta. Її діяльність була визнана екстремістською та заборонена в РФ за рішенням Верховного Суду
Чому користувачі WhatsApp блокують інших користувачів
Функцію блокування було створено для забезпечення конфіденційності та безпеки користувачів. Основними причинами блокування користувачів є:
1. Спам-розсилки із запрошеннями в групи, рекламою, підозрілими посиланнями.
2. Образливі повідомлення, погрози.
3. Надсилання шок-контенту.
4. Різні конфлікти.
WhatsApp дотримується конфіденційності заблокованого користувача. Тому він не повідомляє прямо про блокування.
Як зрозуміти, що тебе заблокували у WhatsApp
Спочатку подивимося, як виглядає чат з користувачем, який вас не заблокував.
Користувач, який не знаходиться у чорному списку у свого співрозмовника, бачить час останнього відвідування та фотографію його профілю. Повідомлення, надіслані незаблокованим користувачем, доходять до адресата в момент його знаходження в мережі та позначаються як прочитані при відкритті чату одержувачем.
Якщо користувач WhatsApp не додавав вас до чорного списку, ви будь-якої миті зможете йому зателефонувати. Розмова розпочнеться, коли він натисне на своєму пристрої кнопку “Відповісти”. Якщо натиснути кнопку “Скасувати”, ви отримаєте повідомлення “Виклик скасовано”, але це не призведе до блокування. Вам доступні всі статуси незаблокованих користувачів, якщо вони не встановлювали конфіденційності для них. Також ви можете додати до групи незаблокованого користувача, якщо він не ставив обмежень у конфіденційності.
А тепер вивчимо ознаки, що вказують на блокування.
Фотографія профілю
При блокуванні фотографія співрозмовника, що заблокував вас, зникне з профілю.
Інформація про профіль користувача.
Іноді заблокований користувач бачитиме на аватарці ту саму фотографію, яка була на момент блокування. Але якщо користувач, що заблокував вас, вирішить оновити фотографію, нову аватарку ви не побачите.
Час останньої активності
При блокуванні зникає відображення часу, коли співрозмовник заходив у WhatsApp. Воно може зникнути у разі, якщо користувач відключив відображення часу відвідування налаштуваннях конфіденційності. Але в комплексі з іншими вказаними в цій статті ознаками зникнення часу онлайн вказує на блокування.
Статуси
Ви не побачите статусів, які ставить співрозмовник, що заблокував вас. Про появу нових статусів ви можете дізнатися від інших користувачів месенджера або після створення нового облікового запису.
Надсилання повідомлень
Повідомлення, надіслані користувачем, внесеним до НС, не доходять до адресата і він їх не отримає. Сам користувач, доданий у чорний список, побачить одну сіру галочку навпроти повідомлення, ніби телефон був поза зоною дії мережі або вимкнений.
Дзвінок
Почати виклик користувача, що заблокував користувача. При натисканні кнопки з трубкою у верхньому правому куті відобразиться вікно аудіодзвінка зі статусом “Дзвінок”, а по динаміку підуть довгі гудки. Але співрозмовник не отримає вхідний дзвінок.
Додавання до груп
Ви не можете додати до своєї групи користувача, який заблокував вас у WhatsApp. Щоб перевірити це, створіть свою групу, потім натисніть на три крапки у верхньому правому кутку.У спадному меню виберіть “Нова група”, після чого додайте співрозмовника, який довго не читав повідомлення. Якщо він заблокував вас, ви отримаєте повідомлення “Не вдалося додати учасника”.
Якщо користувач заборонив додавання до групи певним користувачам, але не вносив до НС, месенджер видасть повідомлення “Не вдалося додати” (ім'я користувача). Ви можете запросити контакт до групи особисто”
Як зв'язатися з людиною, яка заблокувала людину
Якщо співрозмовник вніс вас до чорного списку WhatsAppзв'язатися з ним вдасться іншими шляхами.
1. Створити новий аккаунт в WhatsApp та написати співрозмовнику.
2. Зареєструватися в іншому месенджері та спробувати відшукати його за номером телефону.
3. Подзвонити людині звичайним голосовим зв'язком, відправити SMS або MMS.
4. Зв'язатися з людиною особисто та дізнатися причину блокування.
Як заблокувати людину в WhatsApp
Кожен користувач WhatsApp може заблокувати контакт, з яким він не хоче контактувати. Для цього потрібно зробити такі дії:
1. Виберіть обліковий запис, який потрібно заблокувати.
2. Відкрийте спадне меню, натиснувши три точки у верхньому правому куті екрана.
3. Знайдіть пункт "Заблокувати" та натисніть на нього.
4. У діалоговому вікні натисніть "Так". Система звертає увагу, що вона сповіщає власника контакту факт блокування. Якщо користувач надсилав небажані повідомлення, можна направити скаргу модераторам месенджера, поставивши галочку навпроти пункту "Поскаржитися". У другому випадку листування буде видалено, а останні 5 повідомлень - надіслано модераторам на розгляд
5. Якщо ви вирішите зняти блокування з користувача, це можна зробити, вибравши чат з ним і натиснувши відповідний пункт.
Висновок
WhatsApp передбачив блокування контактів для захисту конфіденційності та безпеки користувачів.
На блокування може вказувати зникнення фотографії профілю або припинення її оновлення. , але дзвінок він не отримає. спробувати додати заблокованого користувача до групи, WhatsApp виведе повідомлення "Не вдалося додати користувача" без пояснень.
Якщо співрозмовник заблокував вас у WhatsAppможна спробувати зв'язатися з ним іншими шляхами і дізнатися причину блокування.
Раніше ми розповідали, як створити стікери в Telegram за допомогою ПК та смартфона.
Мажет Клим віз Як зробити свої стікери для Telegram
Створюємо власний стікерпак у Телеграмі, використовуючи бота, програми та програми для створення на смартфоні та ПК
Використані джерела: Фото на попередній перегляд: Unsplash, автор Alezander Shatov.