Як приховати публікації та історії користувача в Інстаграм
Іноді виникає необхідність приховати певні пости та сторіс зі стрічки Інстаграм — наприклад, вам не сподобався сам контент або просто не хочете бачити публікації конкретної людини.
Розповідаємо, як приховати публікації та історії користувача в Інстаграмі, не відписуючись і блокуючи користувача.
У чому відмінність від відписки чи звичайного блокування?
На відміну від блокування та відписки, ви й надалі можете заходити до прихованого користувача на сторінку, дивитися його пости, а він навіть не дізнається про те, що прихований. Просто у стрічці зникне набридливий контент. Зручно і не треба нікому нічого пояснювати.
При приховуванні контенту, його автор зможе і далі писати вам до Директу, залишати коментарі на відміну від заблокованих користувачів. Якщо ж ви відпишетеся, наприклад, від закритого облікового запису, то більше не зможете бачити контент на його сторінці, поки не підпишіться заново.
Як приховати публікації та історії в Інстаграм: покрокова інструкція
Спосіб #1 - у самій стрічці
Крок 1. Відкриваємо стрічку (значок будиночка), над непотрібним контентом тиснемо на 3 крапки (постове меню).
Крок 2. Знаходимо слово "Сховати". Натискаємо.
Крок 3. Вибираємо, який контент хочемо приховати зі стрічки — лише публікації чи публікації історії користувача.
Важливо зауважити, що будуть приховані взагалі всі публікації користувача, а не тільки пост, на якому ви натиснули «Приховати». Тобто можливості приховувати пости зі стрічки вибірково в Інстаграм на даний момент немає — чи все, чи нічого.
Спосіб #2 — на сторінці користувача
Крок 1. Заходимо на сторінку користувача, контент якого хочемо приховати. Натискаємо на кнопку «Підписки».
Крок 2. Потім "Приховати".
Крок 3. Пересуваємо повзунки в положення ВКЛ на тому типі контенту, який хочемо сховати — публікації та історії. За такого способу автор теж не дізнається, що ви приховали його контент.
Як повернути приховані публікації у стрічку
Щоб повернути приховані публікації, заходимо на сторінку користувача, чиї пости чи історії ви приховали. Далі проробляємо ту ж операцію, що описана вище, тільки замість приховування, навпаки, активуємо показ.
Також, якщо ви забули, чиї публікації ви приховували, відкриваємо налаштування облікового запису, вибираємо пункт «Конфіденційність» і нижче знаходимо «Приховані облікові записи».
З цього розділу ви можете швидко подивитися чиї записи приховані з стрічки і якщо передумали, знову включити їх показ.
Висновок
Видно, що Інстаграм піклується про зручність користувачів - з цією функцією розробники не помилилися. Раніше єдиним способом позбавитися непотрібного контенту була відписка або блокування, а тепер можна просто налаштувати стрічку під себе.
Всі способи приховати пости в Інстаграмі від одного користувача не відписуючись
Стандартні інструменти сервісу дозволяють розміщувати пости у загальному доступі чи приховувати від сторонніх очей. Якщо не бажаєте, щоб певна людина побачила ваше фото, існує кілька дієвих способів сховати запис. У статті розповімо, як приховати публікації в Інстаграмі від одного користувача або кількох передплатників.
Чи можна приховати публікації
За промовчанням, всі відомості, які розміщуєте у стрічці, відкриті для перегляду всім передплатникам та глядачам. Це означає, що вони можуть побачити фотографію або відео, прокоментувати, поставити лайк або зберегти в закладки.Деколи виникає необхідність сховати від них новини та оновлення профілю, повністю закрити персональну сторінку Instagram, не відписуючись від облікового запису.
Функції ресурсу дозволяють це зробити кількома способами. Можете забирати паблики як від однієї конкретної особи, так і від усіх відвідувачів, які не підписані на вас. В результаті небажана людина не побачить постів та оновлень.
Як приховати пости в Інстаграмі від конкретної людини
Щоб сховати фото в Інстаграмі від деяких осіб, існує кілька методів для цього:
- Заблокувати особу, з якою не хочете ділитися інформацією.
- Активувати закритий профіль, тим самим сховавши записи від непідписаних людей.
- Перемістити фото до архівного списку.
Якщо хочете прибрати сторис від обраного передплатника, виконайте такі дії:
- Авторизуйтесь у соціальній мережі під своїм логіном та паролем.
- У головному меню перейдіть до особистої сторінки.
- Клацніть на кнопку у вигляді трьох ліній на верхній панелі.
- Натиснути на "Параметри".
- З'явиться додаткове вікно, де потрібно натиснути на пункт конфіденційності.
- Вкажіть розділ історій.
- Відкриється вікно, де можна приховати сториз від одного чи кількох людей.
- У пошуку наберіть ім'я та вкажіть на нього.
Готово, збережіть зміни. Після цього вказана особа не бачитиме історій.
Нижче розглянемо, як сховати публікації від сторонніх очей усіма ефективними методами.
Заархівувати паблики
Простий та швидкий спосіб відключити дозвіл до своїх записів для сторонніх – надіслати публікацію до архівного списку. При цьому подивитися її зможе лише власник поста у відповідній вкладці програми. Усі інші не зможуть потрапити до сховища. Для архівування виконайте прості дії:
- Запустіть мобільний додаток на смартфоні.
- Авторизуйтесь у соціальній мережі, прописавши логін та пароль від профілю.
- У головному меню зайдіть на особисту сторінку.
- У списку всіх своїх фотографій або відеороликів виділіть потрібний контент і клацніть на нього.
- На верхній панелі наведіть на іконку у вигляді трьох крапок.
- Відкриється спливаюче вікно, натисніть на додавання до архіву.
- Готово. Після цього запис автоматично переміститься до сховища.
- В обліковому записі праворуч на верхній панелі клацніть піктограму у вигляді трьох ліній.
- З'явиться додаткове меню, у ньому вкажіть розділ архіву.
- Відкриється вікно, де з'явиться список усіх збережених постів.
У будь-який момент можете відредагувати їх або відновити в стрічці новин.
Закрити профіль
Єдиний мінус такого методу полягає в тому, що пости будуть приховані від усіх, окрім передплатників. Доступ до них відкривається лише після схвалення власника. Якщо на момент закриття облікового запису, небажана особа буде підписана на вас, то обмеження на неї не вплинуть. Розглянемо порядок переведення обліку з відкритого до закритого:
- Виконайте вхід до соціальної мережі, вкажіть персональні відомості – пароль та логін.
- У головному меню сервісу відкрийте персональну сторінку.
- Клацніть на кнопку у вигляді трьох ліній, вона розташована на верхній панелі робочого простору.
- На нижній частині екрана знайдіть розділ налаштувань системи.
- Вкажіть пункт конфіденційності облікового запису.
- Переведіть прапорець у активний стан.
- Збережіть зміни.
Тільки передплатники зможуть переглядати стрічку, спілкуватися з вами та дивитися оновлення. Всі, хто відписався, не зможуть побачити ваші фото та відео.
Блокування користувача
Найдієвіший та найнадійніший метод, обмежити доступ небажаних осіб на паблік – заблокувати конкретний аккаунт у Instagram. Для цього виконайте низку дій:
- Увійдіть на особисту сторінку у соціальній мережі.
- Знайдіть користувача та перейдіть на нього.
- На верхній панелі знайдіть та клацніть на іконку у вигляді трьох крапок.
- Відкриється додаткове меню.
- Наведіть на пункт заблокувати обліковий запис.
Готово. Тепер усі записи та новини будуть не видно для нього.
Як відкрити доступ до закритих публікацій в Інстаграм
Якщо перестали тримати образу користувача і вирішили відновити з ним спілкування, то будь-якої миті можете зняти з нього блокування. Для цього:
- Перейдіть на сторінку користувача.
- Наведіть на піктограму у вигляді три крапки на верхній частині екрана.
- У наступному вікні натисніть на розблокування облікового запису.
В результаті передплатник не дізнається та не отримає повідомлення, що ви обмежували його доступ.
Якщо додали фотографію або відео зі стрічки в архів, їх можна викласти назад у загальний потік у кілька кліків, натиснувши відповідну кнопку.
У статті розповіли, як приховати публікації в Інстаграмі від одного користувача. Оптимальний варіант – це заблокувати людину, після чого вона не побачить ваші паблики, короткі історії, а також не зможе написати вам в особистому чаті. Інших методів у Instagram не реалізовано.