Незвичайний трюк для користувачів iMessage
Не всі знають, але користувачі iMessage на Mac та iOS можуть обмінюватися повідомленнями за допомогою індивідуальних посилань, які зазвичай створюються для зручнішого зв'язку. Посилання дозволяють швидко почати спілкування в iMessage з будь-яким співрозмовником, без вручення введення номера телефону або адреси електронної пошти.
Наприклад, під час листування поштою ви просите співрозмовника зв'язатися з вами за допомогою iMessage, щоб відповідати йому оперативніше. Щоб йому не довелося відкривати програму "Повідомлення", копіювати/вставляти ваш номер або пошту і так далі, можна створити універсальне посилання, на кліку на яку у нього відразу ж відкриється програма "Повідомлення" з вашим діалоговим вікном.
Посилання на iMessage бувають трьох форматів:
- imessage://[email protected]
- imessage://AppleIDспіврозмовника
- imessage://номер співрозмовника
Візьмемо, наприклад, останній варіант. У цьому випадку посилання на спілкування з вами в iMessage виглядатиме так:
А ось як вона виглядатиме, якщо ви, наприклад, додайте її до свого підпису в електронній пошті: Напишіть мені в iMessage.
Один клік за вашим посиланням автоматично запустить програму "Повідомлення" на OS X або iOS з вікном повідомлень з вами. На Windows або Android, на жаль, натискання посилання ні до чого не приведе.
Використання програми «Повідомлення» на iPhone або iPad
Надсилайте текст, фотографії, відеозаписи та багато іншого. Закріпіть розмови. Налаштуйте програму «Повідомлення» на автоматичне видалення кодів перевірки після їх використання за допомогою функції автозаповнення.
Надсилання повідомлень на iPhone або iPad
- Відкрийте повідомлення.
- Натисніть кнопку «Написати» , щоб створити нове повідомлення. Або виберіть існуючу розмову.
- Введіть повідомлення та натисніть кнопку «Надіслати» .
В iOS 14 та iPadOS 14 або пізніших версій також можна використовувати вбудовані відповіді та згадки, щоб привернути увагу до конкретних повідомлень та користувачів у них.
Видалення або редагування повідомлень на iPhone або iPad
Якщо потрібна допомога
Відповідь з екрану блокування
- На екрані блокування натисніть та утримуйте повідомлення, на яке потрібно відповісти. Залежно від пристрою може знадобитися скинути повідомлення ліворуч і натиснути «Переглянути» *
- Введіть повідомлення.
- Натисніть кнопку «Надіслати» .
Якщо у вас є iPhone X або нова модель або iPad з функцією Face ID і вам не вдається відповісти на повідомлення з екрана блокування, перейдіть в меню «Налаштування» > «Face ID та код-пароль» і увімкніть функцію «Відповісти повідомленням». Якщо у вас iPhone SE (2-го або 3-го покоління), iPhone 8 або більш стара модель або iPad, перейдіть в меню «Налаштування» > «Touch ID та код-пароль» > «Доступ із блокуванням екрана» та увімкніть функцію "Відповісти повідомленням".
* Натискання та утримання доступно на більшості пристроїв з підтримкою iOS 13 і пізніших версій або iPadOS.
Виправлення помилок або переписування повідомлень у програмі «Повідомлення» в iOS 18.1
На пристроях з iOS 18.1 та iPadOS 18.1, які підтримують Apple Intelligence, можна використовувати Інструменти для письма, щоб переписати або законспектувати текст, виправити в ньому помилки або змінити його тон. Виділіть текст, який хочете змінити, натисніть кнопку «Вперед» > натисніть «Інструменти для письма», щоб розпочати.
Функції Apple Intelligence можна використовувати на iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro або iPhone 15 Pro Max; на будь-яких пристроях iPad з чіпом A17 Pro або M1 та пізніших моделей; або на комп'ютерах Mac з чіпом M1 та пізніших моделей. Спочатку система Apple Intelligence доступна лише на підтримуваних пристроях із Siri, де обрано англійську мову (США).
Apple Intelligence використовує генеративні моделі і результати можуть відрізнятися. Перевірте точність важливої інформації.
Закріплення важливих розмов
- У програмі «Повідомлення» натисніть кнопку «Змінити» або кнопку «Ще» .
- Натисніть кнопку Змінити шпильки , а потім натисніть кнопку «Закріпити» .
- Натисніть "Готово".
Також можна натиснути та утримувати розмову, щоб закріпити її. У iOS 14 та iPadOS 14 та пізніших версій можна закріпити до дев'яти розмов.
Зміна імені та фотографії
- У програмі «Повідомлення» натисніть кнопку «Змінити» або кнопку «Ще» .
- Натисніть своє ім'я та фото.
- Натисніть «Змінити», щоб відредагувати фотографію, або натисніть своє ім'я, щоб змінити його.
- Натисніть "Готово".
Ви можете ділитися своїм ім'ям та фотографією з усіма користувачами iMessage, проте це потрібно підтвердити під час надсилання або відповіді на повідомлення. Також можна вмикати та вимикати спільний доступ. Просто виконайте кроки 1–2 та увімкніть або вимкніть параметр «Спільний доступ до імені та фотографії».
Вимкнення повідомлень для розмови
- Відкрийте повідомлення.
- Змахніть ліворуч розмову, яку потрібно видалити.
- Натисніть кнопку "Сповіщення" .
Коли параметр «Приховування повідомлень» увімкнено, поряд з розмовою з'являється кнопка «Сповіщення» . При цьому сповіщення блокуються лише для вибраної розмови, а не для пристрою в цілому.Ви отримуватимете всі інші повідомлення і бачите повідомлення про них на екрані блокування.
Використання конспектів повідомлень у iOS 18.1
На iPhone 16 або iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max та пізніших моделях Pro з iOS 18.1 у додатку «Повідомлення» можна конспектувати непрочитані повідомлення за допомогою Apple Intelligence.
Щоб увімкнути або вимкнути функцію конспектування повідомлень, виконайте наведені нижче дії.
- У програмі «Параметри» натисніть «Програми».
- Натисніть «Повідомлення».
- Увімкніть або вимкніть функцію «Конспектувати повідомлення».
Пошук вкладень із розмови
- Відкрийте повідомлення.
- Натисніть ім'я контакту у верхній частині повідомлення. Якщо ви використовуєте iOS 14 або раніше версії або iPadOS, натисніть кнопку «Інформація» .
- Ви побачите пункти "Фото", "Посилання", "Документи" та інші. Можна також натиснути та утримувати зображення або вкладення, щоб викликати такі команди, як «Зберегти», «Копіювати», «Поділитися» та «Видалити».
На сторінці розмов у iOS 16.2 та пізніших версій також можна знайти фотографії у «Повідомленнях» на основі того, що на них зображено (наприклад, собака, автомобіль, людина або текст).
Налаштування програми «Повідомлення» на автоматичне видалення кодів перевірки в iOS 17 або пізніших версій
- У програмі «Параметри» натисніть «Основні».
- Виберіть «Автозаповнення та паролі».
- Увімкніть «Видалити після використання».
Якщо цей параметр включений до iOS 17 або пізнішої версії, телефон автоматично видаляти коди перевірки у програмі «Повідомлення» або «Пошта» після їх використання за допомогою функції автозаповнення.
Надання доступу до телешоу та музики, своїх проектів або геопозиції
- Шукайте вміст, наприклад телешоу, зображення, музику або веб-сайти, та надавайте доступ до нього за допомогою розділу «Надіслано Вам».
- Використовуйте групові повідомлення для спільної роботи над проектом у таких програмах, як «Нотатки» або Pages, у iOS 16 або пізніших версій.
- Поділіться своєю геопозицією або почніть сеанс «На зв'язку» і повідоміть друзів про своє прибуття до місця призначення за допомогою програми «Повідомлення».
Як використовувати iMessage
wikiHow працює за принципом вікі, а це означає, що багато наших статей написано кількома авторами.
Кількість переглядів цієї статті: 8341.
iMessage - це повідомлення, що надсилаються по інтернету за допомогою iOS, а не стільникової мережі. , пристрій iDevice буде автоматично посилати саме такі повідомлення, коли ви намагатиметеся написати будь-кому. iMessage.
Перш ніж надіслати iMessage, ви можете визначити, яким саме чином буде відправлено, прочитавши сірий текст, що відображається в полі повідомлення.
Переконайтеся, що функцію iMessage увімкнено. На iPhone перейдіть в меню Налаштування >> Повідомлення і переконайтеся, що перемикач поруч із "iMessage" увімкнено.
Запустіть програму Повідомлення та введіть Apple ID або номер телефону iPhone, щоб розпочати надсилання iMessage. Пам'ятайте, що ви можете надсилати iMessage лише тим людям, у яких також включено функцію iMessage, і є підключення до Інтернету.